Macaroni and Cheese lasagna Recipe

Macaroni and Cheese lasagna Recipe
Macaroni and Cheese lasagna Recipe


Urdu And English


Ingredients for red sauce:

400gm K&N's Chicken Tikka Chunks

2 tbsp Oil

1/2 tsp Coriander Powder

1 tsp garlic (chopped)

1/2 cup Onion (chopped)

Salt to taste

1 tsp Red chili powder

1 tsp garlic powder

1 tsp black pepper powder

1 tsp red chili flakes

1/4 cup Tomato puree

2 tbsp tomato paste

1/2 tsp Oregano (dried)

1/2 tsp Basil (dried)

Ingredients for Mac & Cheese:

2 cups Macaroni (Boiled)

1/2 tsp Black pepper powder

1/2 tsp White pepper

Salt to taste

2 tbsp Butter

2 tbsp All-purpose flour

2 cups Milk

1/4 cup Cheddar cheese 1/4 cup Mozzarella cheese

1/4 cup Parmesan cheese

1/2 cup Cream cheese

Chopped parsley, to serve

Directions for sauce:

Prepare K&N's Chicken Tikka Chunks as per the instructions on the pack. Set aside.

In a pan heat oil, add onion, garlic and cook for a minute.

Then add salt, red chili powder, garlic powder, black peppers, red chili flakes, tomato puree, tomato paste and cook for 5 to 6 minutes.

Sprinkle green coriander, oregano, basil on top and add prepared 

K&N’s Chicken Tikka Chunks in it.

Mix well until K&N's Chicken Tikka Chunks are fully coated in the sauce. Set aside.

Directions for mac & cheese:

Melt the butter in a medium saucepan and add the flour. Cook for a minute over medium-low heat.

Gradually add the milk, stirring until smooth. Stir gently until the mixture boil, then reduce heat and simmer for 2 minutes.
 

Now add white pepper, black pepper, salt and stir well.

Turn heat to very low, add the cream cheese, cheddar cheese, mozzarella cheese, parmesan cheese and stir until melted and smooth.

Add the cooked Macaroni and mix well in the mixture.

Assembling:

Take small bowls (serving bowl) add a layer of mac & cheese in bottom.

Top it with K&N's Chicken Tikka Chunks Sauce and add another layer of mac & cheese on top.

Sprinkle green capsicum, red bell pepper, mozzarella cheese, chili flakes and bake.

Bake in a preheated oven at 180 degrees for 5 minutes.

Preparation time: 25 minutes

Cooking time: 35-40 minutes

Serving: 3-4 persons


ریڈ سوس بنانے کے اجزاء:

K&N’s Chicken Tikka Chunks 400گرام

کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ

لہسن 1چائے کا چمچ

پیاز آدھا کپ

دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

نمک حسبِ ذائقہ

لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ

لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ

کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ

کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ

پسے ہوئے ٹماٹر 1چوتھائی کپ

ٹماٹو پیسٹ 2کھانے کے چمچ

خشک اوریگانو آدھا چائے کا چمچ

خشک بیزل آدھا چائے کا چمچ

میک اینڈ چیز کے اجزاء:

ابلی ہوئی میکرونی 2کپ

کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ

نمک حسبِ ذائقہ

مکھن 2کھانے کے چمچ

میدہ 2کھانے کے چمچ

دودھ 2کپ

چیڈر چیز 1چوتھائی کپ

موزریلا چیز 1چوتھائی کپ

پامیزن چیز 1چوتھائی کپ

کریم چیز 1چوتھائی کپ

پارسلی حسبِ ضرورت

ترکیب:

پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N’s Chicken Tikka Chunks تیار کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
 
پھر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ،دھنیا پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، پسے ہوئے ٹماٹر اور ٹماٹر پیسٹ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

اب اس پر سبز دھنیا، اوریگانو اور بیزل چھڑک دیں۔

پھر اس پر K&N’s Chicken Tikka Chunksرکھیں اور اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

میک اینڈ چیز ترکیب:

ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں میدہ ڈالیں اور درمیانی ہلکی آنچ پر ایک منٹ پکاائیں۔

اب تھوڑا تھوڑا کر کے دودھ ڈالیں اور حل کر تے جائیں جب مکسچر اچھی طرح ابل جائے اور چولہا ہلکا کر کے دو منٹ دم پر رکھ دیں۔

پھر اس میں سفید مرچ، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

اب چولہا ہلکا کر اس میں کریم چیز، چیڈر چیز، موزریلا چیز اور پامیزن چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

پھر اس میں تیار کی ہوئی میکرونی ڈالیں اور مکسچر میں اچھی طرح مکس کرلیں۔

اسمبلنگ:

چھوٹے سرونگ باؤل لیں اس میں میک اینڈ چیز کی تہہ لگائیں۔

اب اس پر K&N’s Chicken Tikka Chunks Sauce اورمیک اینڈ چیز کی تہہ لگائیں۔
پھر اس پر سبز شملا مرچ، سرخ شملامرچ، موزریلا چیز اور کٹی لال مرچ ڈالیں۔

اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر پانچ منٹ بیک کر لیں۔

تیار ی کا وقت: 25منٹ

پکانے کا وقت: 35-40منٹ

افراد: 3-4