White Mutton Karahi Recipe

White Mutton Karahi Recipe
White Mutton Karahi Recipe

Mutton Karahi: White Mutton Karahi Recipe yummy Mutton Recipe with a creamy flavor. Try out this Bakra Eid Special Recipe and tell us how do you like this.

Urdu And English


Ingredients:

700g Mutton

1 cup Yogurt

1 cup Onion (chopped)

1/2 cup Oil

1/2 cup Cream

1 tsp White pepper powder

1/2 tsp Whole spices

Salt to taste

2 tbsp Ginger garlic paste

1 tsp Cumin powder

1 tsp Coriander powder

1 tsp Cumin seeds

3 Green chilies

2 cups Mutton stock

1/2 cup Milk

Water as required

Directions:

In a pot add mutton, water, green chilies, one tablespoon ginger garlic 

paste and salt.

Cover it and cook on low flame for 30 to 40 minutes or until mutton is 

cooked.

Separate mutton and stock and set aside.

In a pan heat oil, add whole spices, onion, cumin seeds and sauté for a 

minute.

Add one tablespoon ginger garlic paste and cook for 2 minutes.

Add mutton, salt, white pepper, black pepper, yogurt and cook for 5 

minutes.

Add green chilies, coriander powder, cumin powder and cook for 2 to 3 

minutes.

Now add mutton stock, cream, milk and cook for 5 more minutes.

Garnish with green chilies, ginger, coriander leaves and your dish is 

ready to serve.

Preparation Time:15 minutes

Cooking Time:40 minutes

Serve:4 persons



اجزاء


مٹن 700گرام


دہی 1کپ


پیاز 1کپ


کھانے کا تیل آدھا کپ


کریم آدھا کپ


سفید مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ


ثابت مصالحہ آدھا چائے کا چمچ


نمک حسبِ ذائقہ


ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ


ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ


دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ


ذیرہ 1چائے کا چمچ

سبز مرچیں 3عدد


مٹن کی یخنی 2کپ


دودھ آدھا کپ


پانی حسبِ ضرورت


ترکیب:
ایک پین میں مٹن، پانی، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر تیس سے چالیس منٹ کے لئے پکائیں۔


اب مٹن اور یخنی علیحدہ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔


پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ثابت مصالحہ، پیاز اور ذیرہ ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو منٹ کے لئے پکائیں۔

پھر اس میں مٹن، نمک، سفید مرچ، کالی مرچ اور دہی ڈال کر پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں سبز مرچیں، دھنیا پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈا ل کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں مٹن یخنی، کریم اور دودھ ڈال کر پانچ منٹ اور پکائیں۔
اب سبز مرچوں، ادرک اور دھنیے کے پتوں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔
تیاری کا وقت :15 منٹ

پکانے کا وقت :40 منٹ
افراد :افراد 4