Mini Bread Sandwich Cake Recipe

Mini Bread Sandwich Cake Recipe
Mini Bread Sandwich Cake Recipe

Urdu And English


Ingredients for assembling:

K&N’s Mortadella slices (as required)

16 Bread slices

1 cup Cream cheese

1/2 cup Cream

1/2 cup Mayonnaise

Cucumber for garnish

Cherry tomatoes for garnish

Salad leaves for garnish

Ingredients for vegetable filling:

1 cup Cabbage (thinly sliced)

1 cup Carrot (thinly sliced)

1 cup Peas (boiled and coarsely mashed)

1 cup Bell pepper (chopped)

Salt to taste

1 tsp White pepper

1/2 tsp Black pepper

2 tbsp Chili sauce

1 & 1/2 cup Mayonnaise

Ingredients for eggs filling:

4 Eggs (boiled & mashed)

2 Green chilies (finely chopped)

Salt to taste

1/2 tsp Black pepper

1/2 tsp White pepper

1 cup Mayonnaise

Directions for vegetable filling:

In a bowl, add cabbage, carrots, peas, bell pepper, salt, white pepper, 

black pepper, chili sauce and mayonnaise.

Mix all the ingredients well and set aside.

Directions for egg filling:

In a bowl, add eggs, green chilies, salt, black pepper, white pepper and mayonnaise.

Mix all the ingredients well and set aside.
Assembling:

Prepare K&N’s Mortadella slices as per the instruction on pack. Set aside.

In a bowl and mix cream cheese, cream and mayonnaise well.
Take three bread slices and cut into circles. Set aside.

Spread veggetable filling on it evenly and then top it with prepared K&N’s Mortadella slices.

Take round bread slice and spread egg filling on top and then add a layer of prepared K&N’s Mortadella slices.

Place it with one more round bread slice and spread cream cheese mixture on it evenly on all sides.

Repeat the same process to make three more mini mortadella cakes. 

Refrigerate for 1 to 2 hours.

Garnish them differently with nuts, veggies, fruits or any topping of your choice.

Your mini sandwich cakes are ready to serve.

Preparation time: 30 minutes

Serving: 5-6 persons




مِنی مار ٹیڈیلا سینڈوچ کیک ریسپی

اسمبلنگ کے اجزاء:

K&N’s Mortadella slices حسبِ ضرورت

بریڈ سلائس 16عدد

کریم چیز 1کپ

کریم آدھا کپ

مایونیز آدھا کپ

کھیرا گارنش کے لئے

چیڑی ٹماٹر گارنش کے لئے

سلاد پتا گارنش کے لئے

ویجیٹیبل فلنگ کے اجزاء:

بند گوبھی 1کپ

گاجریں 1کپ

ابلے اور کٹے ہوئے مٹر 1کپ

شملا مرچ 1کپ

نمک حسبِ ذائقہ

سفید مرچ 1چائے کا چمچ

کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ

چِلی سوس 2کھانے کے چمچ

مایونیز 1اورآدھا کپ

انڈوں کو فلنگ کے اجزاء:

ابلے انڈے 4عدد

سبز مرچیں 2عدد

نمک حسبِ ذائقہ

کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ

سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ

مایونیز 1کپ

ویجیٹیبل فلنگ ترکیب:

ایک باؤل میں بند گوبھی، گاجریں، مٹر، شملامرچ، نمک، سفید مرچ، کالی مرچ، چِلی سوس
 اور مایونیز ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں۔

انڈوں کی فلنگ ترکیب:

ایک باؤل میں انڈے، سبز مرچیں، نمک، کالی مر چ، سفید مرچ اور مایونیز ڈال کر تمام اجزا ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

اسمبلنگ:

پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N’s Mortadella slicesتیار کر لیں اور سائیڈ پر
 رکھ دیں۔

ایک باؤل میں کریم چیز، کریم اور مایونیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

اب تین بریڈ سلائس لیں اور گول کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

پھر اس پر ویجیٹیبل فلنگ پھیلائیں اور تیار کئے ہوئے K&N’s Mortadella slicesرکھیں۔
اب اس کو دوسرے بریڈ سلائس پر رکھیں اور کریم چیز مکسچر اچھی طرح پھیلائیں۔۔

پھر اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں تین اور چھوٹے کیک بنا لیں۔

ا ب اس پر پھلوں اور سبزیوں سے گارنش کردیں۔

تیاری کا وقت: 30منٹ

افراد: 5-6