Chocolate Custard Tart Recipe

Chocolate Custard Tart Recipe
Chocolate Custard Tart Recipe

Urdu And English


Ingredients for No-Bake Chocolate Custard Tart

1 litre milk

2 TBSP Unsweetened Cocoa Powder

1/2 cup caster sugar

6-8 TBSP Rafhan Vanilla Custard powder

3 TBSP Melted Chocolate

24-30 Oreos

160 gm unsalted butter (melted)

White chocolate and cherry (As Needed for Topping)

Instructions for No-Bake chocolate Custard Tart:

First of all, add milk in a pan, then add cocoa powder, caster sugar, & cook for a while

Add Rafhan Vanilla custard powder into half cup of milk and mix it well and add this into the boiling milk.

Add melted chocolate into the mixture and stir continuously until it thickens.

Add mixture (which we have prepared above) to a food processor and mix on high speed until custard becomes smooth.Then add oreo (24-30) & mix. 

Now add melted butter & mix again
pour this mixture into a tart . 

Use the back of a spoon to spread the mixture evenly then refrigerate for 1 hour

Pour the Rafhan custard mixture (which we have prepared above)at the 

base of your tart & refrigerate for 4-5 hours

Drizzle the white chocolate, & add topping with the help of cherry

Preparation Time: 35 Minutes 

Serve: 8-10


نو بیک چاکلیٹ کسٹرڈ ٹارٹ اجزاء

رفحان ونیلا کسٹرڈ 6-8 کھانے کے چمچ

اوریو بسکٹ 24-30 عدد

دودھ ایک لیٹر

کوکوا پاؤڈر 2 کھانے کے چمچ

کیسڑر شوگر آدھا کپ

چاکلیٹ (پگھلی ہوئی) 3 کھانے کے چمچ

مکھن(پگھلا ہوا) 160گرام

سفید چاکلیٹ ٹوپنگ

چیری ٹوپنگ

نو بیک چاکلیٹ کسٹرڈ ٹارٹ ترکیب 

دودھ میں کوکوا پاؤڈر اور کیسٹر شوگر ڈال کر اچھی طرح پکا لیں۔ 

اب آدھا کپ دودھ میں رفحان ونیلا کسٹرڈ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور تیار کیے ہوئے دودھ میں ڈال دیں۔

نوٹ(برتن میں چمچہ مسلسل ہلاتے رہیں ) جب کسٹرڈ گاڑھا ہو جائے تو اس میں پگھلی ہوئی چاکلیٹ دال لیں اور اچھی طرح ملا لیں۔ 

اب اس میکیچر کو فوڈ پرو سیسر میں ڈال کر ملایم ہونے تک گرائینڈ کر کے نکال لیں۔ 

اب اوریو بسکٹ کو گرایئنڈر میں ڈال کر اچھی طرح پیس لیں۔ 

اب اس میں پگھلا ہوا مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ 

اب اس کو ٹارٹ ٹرے میں پھیلا کر اچھی طرح دبالیں اور ایک گھنٹہ کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ 

اب اس پر تیار کیا ہوا رفحان کسٹرڈ مکیچر ڈال دیں اور چار سے پانچ گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ 

سفید چاکلیٹ اور چیری سے ٹوپنگ کر لیں۔ 

آپکا مزے دارنو بیک چاکلیٹ کسٹرڈ ٹارٹ تیار ہے۔ 

پکانے کا وقت: تیس منٹ 

افراد: آٹھ سے دس