Chinese Rice Restaurant Style 

(Chicken Egg Fried Rice Recipe)

Chinese Rice Restaurant Style (Chicken Egg Fried Rice Recipe)
Chinese Rice Restaurant Style (Chicken Egg Fried Rice Recipe)

Urdu And English


Ingredients for chicken marination:

1/2 kg Chicken (fillet)

Salt to taste

1 tsp Garlic powder

2 tbsp Oil

1/2 tsp Black pepper

Ingredients for rice:

2 cup Rice

3 Eggs

2 tbsp Garlic (chopped)

1 cup Carrot julienne

1 cup Capsicum julienne

1 cup Cabbage shredded

Salt to taste

1 & 1/2 tbsp Chicken powder

1 tsp Black pepper powder

1 tsp White pepper

2 tbsp Soy sauce

1 cup Peas

1/4 cup Spring onion

Directions:

Cut chicken fillet into small slices and set aside. In a bowl mix salt, garlic powder, oil and black pepper Marinate chicken in it for 15 to 20 minutes. Cook on a greased pan for 5 to minutes. Set aside.

In a separate pan add eggs then scrambled it. Set it aside.

Heat water in a pan and cook rice in it until 80% cooked. Keep it aside.

In a wok add oil, add peas in it and cook for 6 to 7 minutes.

Add garlic in it and sauté for a minute. Add carrots, capsicum, cabbage and sauté.

Now add salt, chicken powder, black pepper, white pepper, soya sauce, chicken and cook for 2 to 3 minutes.

Now add rice, scrambled egg, green onion and toss for 3 to 4 minutes.

Your chicken egg fried rice is ready to serve.

Preparation Time:15-20 minutes

Cooking Time:30-35 minutes

Serve:3-4 persons


چکن میرینیشن کے اجزاء:


چکن فلٹس آدھا کلو


نمک حسبِ ذائقہ


لہسن پاؤڈر 1چائے کاچمچ


کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ


کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ


چاول بنانے کے اجزاء:


چاول 2کپ


انڈے 3عدد


لہسن 2کھانے کے چمچ


گاجریں 1کپ


شملا مرچ 1کپ


بند گوبھی 1کپ


نمک حسبِ ذائقہ


چکن پاؤڈر 1اورآدھا کھانے کا چمچ


کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ


سفید مرچ 1چائے کا چمچ


سویا سوس 2کھانے کے چمچ


مٹر 1کپ


ہرا پیاز 1چوتھائی کپ


ترکیب:


چکن فلٹس کے چھوٹے ٹکڑے بنا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔


اب ایک باؤل میں نمک، لہسن پاؤڈر، کھانے کاتیل اور کالی مرچ ڈال کر چکن کو پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔


پھر گریس کئے ہوئے پین میں چکن کو پانچ منٹ پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔


اب ایک دوسرے پین میں انڈے ڈال کر چھوٹے ٹکڑوں میں پکا لیں۔


پھر ایک پین میں پانی گرم کر کے اس میں چاول ڈالیں اور اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔


اب ایک برتن میں کھانے کا تیل اور مٹر ڈال کر چھ سے سات منٹ پکائیں۔


پھر اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔


اب گاجریں، شملا مرچ اور بند گوبھی ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔


پھر اس میں نمک، چکن پاؤڈر، کالی مرچ، سفید مرچ، سویا سوس اورچکن ڈال کر دس سے تین منٹ پکائیں۔


اب اس میں چاول، انڈوں کے ٹکڑے او ر سبز پیاز ڈال کر تین سے چار منٹ مکس کر لیں۔


مزیدار چکن ایگ فرائیڈ رائس تیار ہیں۔


تیاری کا وقت :15-20 منٹ


پکانے کا وقت :30-35 منٹ


افراد :افراد 3-4