Lahori Murgh Cholay Recipe byFitPlexx March 30, 2020 Lahori Murgh Cholay Recipe Lahori Murgh Cholay Recipe Urdu And English Ingredients: 5 Chicken leg pieces 1 cup White chickpea 1 tbsp Ginger garlic paste Salt to taste 1 cup Onion (chopped) 1 cup Tomato puree 1 tbsp Red chili powder 1/4 cup Split red lentil 1 tsp Coriander powder 1 tsp Turmeric powder 2-3 Green chilies 1/2 tsp Garam masala 1 tsp Cumin 1 Curry leaf 4-5 Cloves 5-6 Black pepper Green coriander for garnish Directions: Soak chickpeas overnight then boil until fully cooked. In a pan heat oil, then add onion and cook until translucent. Add ginger garlic paste and mix.Then add salt, red chili powder, turmeric, curry leaf, black cloves, black pepper, cumin and cook for 2 to 3 minutes. Then add tomato puree, chicken leg pieces and cook for 10 to 12 minutes. Add red lentil, water as required and cook for 15 minutes until lentil is cooked properly. In the end add boiled chickpea; cover it with lid for 10 to 15 minutes more and your dish is ready. Garnish with green chilies, coriander, ginger and serve tasty lahori murgh cholay. Preparation time: 15-20 minutes Cooking time: 40-45 minutes Serving: 3-4 persons لاہوری مرغ چھولے ریسپی اجزاء: چکن لیگ پیس 5عدد سفید چنے 1کپ ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ پیاز 1کپ پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ دال مسور 1چوتھائی کپ دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ ہلدی پاؤڈر 1چائے کا چمچ سبز مرچیں 2-3عدد گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ ذیرہ 1چائے کا چمچ کڑی پتا 1عدد لونگ 4-5عدد کالی مرچ 5-6عدد سبز دھنیا گارنش کے لئے ترکیب: سفید چنوں کو رات بھر بھگو کر رکھیں اورابال لیں جب تک چنے اچھی طرح پک جائیں۔ اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔ پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، کڑی پتا، کالی لونگ اور ذیرہ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر اور چکن لیگ پیس ڈال کر دس سے بارہ منٹ پکائیں۔ اب اس میں دال مسور اور حسبِ ضرورت پانی ڈال کر پندرہ منٹ پکائیں۔ پھر آخر میں ابلے ہوئے چنے ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔ ا ب سبز مرچوں، دھنیا اور ادرک سے گارنش کر کے سرو کریں۔ تیار ی کا وقت: 15-20منٹ پکانے کا وقت: 40-45منٹ افراد: 3-4 Tags Recipes Previous Post Next Post
0 Comments
Post a Comment